please activate JavaScript in your browser
Quartes
Rundvee Varkens Pluimvee Kalkoenen Konijnen Schapen Paarden
  

Startpagina
Professionele veehouders
Hobby dierenkwekers
MyQUARTES
Corporate Info
Dienstverlening
Robotmelken
QUARTES-Seeds         
Marktprijzen
Q-bibliotheek          
Klant in beeld
Interessante sites
Werkaanbiedingen
Routebeschrijving
Registratie
Evenementen
Nieuws
Quartes
 
Van familiale kruidenierszaak tot internationale dierenvoederproducent
 
 
In 1932 bestond het familiebedrijf van Versele uit een tuinrestaurant en een kruidenierszaak. Maar grootvader Prudent Versele was een visionair en hij wilde de boer opgaan met samengestelde veevoeders. Daartoe bouwde hij in 1937 een nieuwe fabriek aan de Leie in Astene (Deinze). Een jaar later was ze in gebruik. De onderneming groeide en na de Tweede Wereldoorlog breidde de klantenkring zich uit over het ganse land. In 1958 had de fabriek in Astene een capaciteit van 200.000 ton zakgoed.
 
In 1966-67 voerde Versele een eerste golf van fusies door. Twee bijkomende fabrieken in Hasselt en Roeselare kwamen de bestaande productie-eenheid van Deinze aanvullen en legden de basis voor een verdere ontwikkeling. De groep Versele vergrootte haar productiecapaciteit en kon zo de nationale markt nog beter bedienen.
In 1999 volgde een tweede schaalvergroting door de verwerving van de Belgische mengvoederactiviteit van de Groep Dossche. Die kwam Versele versterken en dat leidde tot een belangrijke samenvoeging op commercieel, technisch en administratief vlak.
 
Vandaag haalt de diervoedergroep Versele Nutrition een jaaromzet van circa 430 miljoen euro. In haar binnen- en buitenlandse vestigingen telt de derde generatie Versele ongeveer 900 medewerkers. Internationaal ontplooit Versele Nutrition twee hoofdactiviteiten.
 
 

 
Luchtfoto van de hoofdzetel van Versele Nutrition, aan de Kapellestraat 70, in Deinze.
 
 
Vooreerst produceert de groep industriële mengvoeders van hoge kwaliteit.
Op de thuismarkt van België, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk gebeurt de distributie van deze voeders voor nutsdieren onder de handelsnaam QUARTES. Daarbij krijgt de familiale landbouw alle gewenste begeleiding. De QUARTES kwaliteitszorg krijgt vorm in vier dimensies: wetenschappelijk onderzoek naar nutritioneel evenwicht, een economisch interessante verhouding prijs/kwaliteit, permanente zorg voor voedselketen en milieu en tenslotte alerte aandacht voor mens en dier. Met zijn mengvoeders is Versele Nutrition tevens actief in Hongarije.
 
De tweede voederactiviteit wordt gecommercialiseerd onder de naam Versele-Laga.
Het betreft hier gespecialiseerd voer voor duiven, vogels, katten, honden, konijnen en tal van andere hobby- en gezelschapsdieren. Daarvoor heeft Versele-Laga sinds 1981 op haar terreinen langs de Leie in Astene een aparte productie-eenheid. Die fabriek wordt constant verder uitgebouwd met de modernste technologieën, in ongeveer 25.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Sinds 2001 heeft Versele-Laga een afzonderlijke productie-eenheid voor honden- en kattenvoer in Leuven. Als hoofdmerk groepeert Versele-Laga verschillende specifieke petfood-merken, met onder andere: Bento-Kronen, Orlux, Oropharma en Prestige. Deze gespecialiseerde voeders voor hobby- en gezelschapsdieren worden over heel Europa vermarkt.
 
 
Bedrijfsfilosofie
 
Hoewel bestemd voor twee aparte markten en afkomstig uit compleet gescheiden fabrieken, hebben de industriële mengvoeders en de gespecialiseerde petfoodproducten toch één zaak gemeen: de bedrijfsfilosofie van Versele Nutrition als Vlaamse internationaal opererende groep. Daarin primeert het streven naar een steeds betere productkwaliteit, een hoge productietechniciteit, de gerichte klantenservice en de innovatie in nutritionele concepten.
 
 
TOP