please activate JavaScript in your browser
Quartes
Rundvee Varkens Pluimvee Kalkoenen Konijnen Schapen Paarden
  

Startpagina
Professionele veehouders
Hobby dierenkwekers
MyQUARTES
Corporate Info
Dienstverlening
Robotmelken
QUARTES-Seeds         
Marktprijzen
Q-bibliotheek          
Klant in beeld
Interessante sites
Werkaanbiedingen
Routebeschrijving
Registratie
Evenementen
Nieuws
Quartes
 
QUARTES Kwaliteitscontrole
 
 
Kwaliteit als wezenlijk deel van de bedrijfsfilosofie
 
QUARTES industriële mengvoeders voor nutsdieren genieten een uitstekende faam.
Concreet krijgt QUARTES kwaliteitszorg vorm in vier dimensies:
  • het wetenschappelijk onderbouwde nutritioneel evenwicht in de samenstelling,
  • de economisch juiste prijs/kwaliteit van de voeders,
  • het actieve bewustzijn een rol te spelen in de voedselketen,
  • de alerte aandacht voor het welzijn van dier en milieu.
 
Nutritioneel evenwicht begint bij wetenschappelijk verantwoorde formuleringen, specifiek afgestemd op de verschillende diersoorten, hun levensfase en hun teeltomgeving (bv. meer of minder intensieve teelten). Doorgedreven wetenschappelijk onderzoek, constant in voeling met de ontwikkelingen in de veeteelt, garanderen dit evenwicht.
 
De economisch juiste prijs/kwaliteit gaat er van uit dat kwaliteit betaalbaar moet zijn. Met performante berekeningsmethoden bundelt een centraal team experts de relevante informatie ten behoeve van het ruime assortiment productformules.
 
Ook speelt QUARTES in op de maatschappelijke ontwikkelingen waarbij de kritische consument met aandacht voor het welzijn van dier en milieu nauwlettend toekijkt op de productietechnieken van de voedselketen. Het positief antwoord dat QUARTES biedt ligt onder meer in de productie van voeders met voedermiddelen die onderworpen zijn aan diverse eisen van kwaliteit en voedselveiligheid in een doorgedreven leveranciersbeoordeling.
 
Kwaliteit als resultaat van een gewaarborgde methodiek
 
Voor de intrinsieke kwaliteit van mengvoeders is een streng toezicht op aanvoer, opslag en verwerking van voedermiddelen, voormengsels en additieven en de aflevering van de eindproducten cruciaal. QUARTES bezit de kwaliteitscertificering FCA (Feed Chain Alliance, voorheen GMP) van OVOCOM, gesteund op de wettelijke voorwaarden en op de kwaliteitsprincipes van HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). Wat betekenen die betrouwbaarheidsgaranties in de praktijk?
 
Uit de OVOCOM-certificeringen van GMP (Good Manufacturing Practices) en AC (Autocontrole) is er sinds 2015 geleidelijk een overschakeling te zien naar de FCA-certificering. Dit Belgisch overlegplatform in de voedselketen laat zo een beter onderscheid toe met de evenwaardige en uitwisselbare Nederlandse certificering van GMP+ International.
 
Door bovendien de aansluiting van ons Nederlands QUARTES-filiaal Korenbloem Nijmegen BV bij Stichting Secure Feed beantwoordt QUARTES aan de eisen van de Nederlandse Zuivel en wordt de leveranciersbeoordeling ook actief ingevuld. In de Stichting Secure Feed bundelen toonaangevende Nederlandse en Belgische veevoederbedrijven hun krachten op het gebied van de voedselveiligheid. Hiermee ontstaat een sterk collectief voor voedselveiligheid van veevoederbedrijven in de Benelux. De kern van Secure Feed is gezamenlijke systematische screening van grondstofleveranciers door experts van bij Secure Feed aangesloten bedrijven. Doel is de voedselveiligheid in de diervoederketen maximaal te waarborgen.
 
Het maatschappelijk belang over de duurzaamheid van de voedermiddelen krijgt een sterke garantie vanuit BEMEFA en de sectorale collectieve aankoop van duurzame soja (RTRS-soja) en palm, verwerkt door de Belgische mengvoederfabrikanten. Voor de nodige garantie naar de verdere voedselketen van zowel melk-, vlees- en ei is er een breed geaccepteerde polis productaansprakelijkheid.
 
QUARTES... kwaliteit in vier dimensies.
 
Meer informatie over voedselveiligheid is te vinden op de websites van
Overlegplatform voedermiddelenkolom: www.ovocom.be
Beroepsvereniging van de mengvoederfabrikanten: www.bemefa.be
 
  
 

 
Systematische controle van de inductietijd van oliën en vetten is
één voorbeeld van de constante QUARTES kwaliteitsbewaking.
 
 
TOP