please activate JavaScript in your browser
Quartes
Rundvee Varkens Pluimvee Kalkoenen Konijnen Schapen Paarden
  

Startpagina
Professionele veehouders
Hobby dierenkwekers
MyQUARTES
Corporate Info
Dienstverlening
Robotmelken
QUARTES-Seeds         
Marktprijzen
Q-bibliotheek          
Klant in beeld
Interessante sites
Werkaanbiedingen
Routebeschrijving
Registratie
Evenementen
Nieuws
Quartes

Veevoeder met meerwaarde voor kalkoenen!

Algemeen

QUARTES heeft heel wat ervaring in de kalkoensector. Jaarlijks worden op de door ons toegeleverde bedrijven zo'n 750.000 vleeskalkoenen grootgebracht. Deze kalkoenen worden geslacht bij Volys Star in Lendelede, het enige kalkoenslachthuis in de Benelux. Omwille van de goede technische resultaten, de prima vleeskwaliteit en de levendigheid werd als ras voor de Hybrid Converter gekozen.

Hennen en hanen worden apart gehouden. Hennen worden geslacht op een leeftijd van 16 weken en wegen dan 9,5 kg. De hanen blijven een week langer en wegen 15 kg. Tussen 2 rondes staan de stallen steeds 2 weken leeg. Deze leegstand laat een grondige reiniging toe. Pas nadat de stal volledig ontsmet en opgedroogd is wordt begonnen met de voorbereiding voor de nieuwe ronde.

Die eerste dagen zijn een voldoende hoge staltemperatuur en de luchtkwaliteit van het allergrootste belang. Een goede start van de ééndagskuikens is immers de beste garantie voor een gezond verloop van de ronde. Daarom wordt zowel met temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte rekening gehouden om de kuikens in een optimale omgeving te laten opgroeien. Na enkele weken is het niet meer nodig om de stal te verwarmen: kalkoenen voelen zich het best in een niet te warme omgeving.